Ως «μία ακόμα απαράδεκτη τουρκική ενέργεια», η οποία και  «επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση του καταδικάζει την «προκλητική παρενόχληση» και καλεί την Τουρκία να «εισέλθει στον 21ο αιώνα. Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο».

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές παραστάσεις, απέναντι στη νέα αυτή πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας που συνεχίζει να κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση.