Κορωνοϊός: Κάλεσμα για δωρεές σε τηλεμαραθώνιο από έξι Ευρωπαίους ηγέτες

Σε κοινή τους επιστολή που δημοσιεύεται σε μέσα σε όλη την Ευρώπη, έξι Ευρωπαίοι ηγέτες περιλαμβανομένων του Γάλλου προέδρου Μακρόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του Ιταλού πρωθυπουργού Κόντε, τονίζουν την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στην καταπολέμηση του ιού

Με πρωτοβουλία των Βρυξελλών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ένας διαδικτυακός διεθνής τηλεμαραθώνιος, με στόχο να προσελκύσει δωρεές ώστε να συγκεντρωθεί ποσό 7,5 δισ. ευρώ που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό για την ανακάλυψη φαρμάκου ή εμβολίου για τον κοροναϊό.

Σε κοινή τους επιστολή που δημοσιεύεται σε μέσα σε όλη την Ευρώπη, έξι Ευρωπαίοι ηγέτες περιλαμβανομένων του Γάλλου προέδρου Μακρόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του Ιταλού πρωθυπουργού Κόντε, τονίζουν την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στην καταπολέμηση του ιού ο οποίος όπως λένε «έχει προξενήσει καταστροφή και πόνο σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Οι ηγέτες προσθέτουν ότι πρέπει να συγκεντρωθούν τα καλύτερα μυαλά για να βρεθούν εμβόλια και φάρμακα.

Παράλληλα, επισημαίνουν την ανάγκη να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας παγκοσμίως δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Αφρική, όπου τα υγειονομικά συστήματα είναι ιδιαίτερα εύθραυστα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV