Τα συγχαρητήριά του στην ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού εξέφρασε αρθρογράφος της Χουριέτ, υποστηρίζοντας πως από παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση.

Στο άρθρο του με τίτλο: «Πώς βγαίνουμε από αυτή την κρίση – Δύο παραδείγματα επιτυχίας» ο Ertuğrul Özkök σχολιάζει τις επιπτώσεις που θα έχει στις οικονομίες των χωρών η πανδημία του κοροναϊού, κάνοντας εκτενή αναφορά στη χώρα μας.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως «η Ελλάδα που κάποτε η Ευρώπη την κορόιδευε και της έλεγε πούλα τα νησιά για να ξεχρεώσεις τα χρέη σου, με αριστερή κυβέρνηση εφάρμοσε σκληρό οικονομικό πρόγραμμα και σιγά-σιγά άρχισε να βγαίνει από την κρίση».

«Ήρθε δεξιά κυβέρνηση και σήμερα αυτή η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε λίγες χώρες που διαχειρίζονται πολύ καλά τη κρίση του κοροναϊού και είναι ένα πολύ σοβαρό παράδειγμα» σημειώνει ο αρθρογράφος και καταλήγει λέγοντας ότι η χώρα μας «αναδύεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δημοκρατία της».