Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κοροναϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.

Νωρίτερα οι Ιταλοί ανέφεραν ότι ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μικρό περιορισμό, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 205 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα μείωση σε σχέση με χθες. Έγιναν καλά 639 λιγότεροι ασθενείς. Οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.