Το δεύτερο κύμα της πανδημίας κοροναϊού είναι ένα ζήτημα που έχουν θέσει στο τραπέζι πολλοί ειδικοί σε όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα, μέχρι τον αμερικανό, Δρ. Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος και βασικό μέλος της ειδικής ομάδας κατά του Λευκού Οίκου. Σε αυτό το θέμα έχει άλλωστε αναφερθεί και ο ΠΟΥ, αλλά και αξιωματούχοι από Κίνα, όπου και ξεκίνησε ο ιός.

«Ένα δεύτερο ξέσπασμα είναι αναπόφευκτο», λέει ο κορυφαίος γιατρός της ομάδας των ΗΠΑ, αλλά εξηγεί πως το πόσο κακό θα είναι αυτό, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειώνεται τους επόμενους μήνες.

«Εάν μέχρι τότε έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα αντίμετρα που πρέπει, λογικά θα τα πάμε καλά» δήλωσε ο Δρ. Φάουτσι. «Εάν δεν το κάνουμε με επιτυχία, μπορεί να έχουμε άσχημο χειμώνα».

«Ένα δεύτερο κύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφικό, επειδή πιθανότατα θα συμπέσει με την αρχή της σεζόν της γρίπης» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους υγείας της χώρας.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), κάλεσε τους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστούν.