Ακραίες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στις λαϊκές αγορές , καθώς σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, πελάτες και οι παραγωγοί τηρούν τα μέτρα ασφαλείας ενώ σε άλλες, επικρατεί το αδιαχώρητο, με τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού να είναι μεγάλος. Το MEGA πραγματοποίησε αυτοψία σε ορισμένες λαϊκές αγορές όπου κατέγραψε έντονες αντιθέσεις.

Πρωινό Σαββάτου ώρα 12 και λίγο πριν τελειώσει το αναγκαστικό sms για την έξοδο από το σπίτι πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν την Λαϊκή αγορά στους Αμπελόκηπους για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι πάγκοι με τα προϊόντα συνεχίζουν να απέχουν ο ένας από τον άλλων και οι περισσότεροι φορούν μάσκες και γάντια όπως προβλέπουν οι οδηγίες.

Την ίδια ώρα στη λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους δημότες να μην υπολογίζουν ούτε τον κοροναϊό ούτε τις αυστηρές συστάσεις προκειμένου να κρατούν τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού. Τι και αν οι πάγκοι είχαν στηθεί 10 μετρά ο ένας από τον άλλων ο συνωστισμός έκανε τούς πολίτες να απέχουν ελάχιστα εκατοστά.

Κάποιους βέβαια η κατάσταση της πολυκοσμίας τους έκανε να σκεφτούν ότι ίσως θα έπρεπε να καλέσουν την αστυνομία.

Σίγουρα η εφαρμογή των οδηγιών για αποστάσεις ασφάλειας για μάσκες και γάντια αφορούν όλους τους πολίτες και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά.