Από την Δευτέρα 4 Μαΐου, οι πολίτες θα έχουν το «ελεύθερο», να πραγματοποιούν μετακινήσεις εντός νομού, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης και να στέλνουν sms στο 13033.

Ωστόσο, δεν θα είναι ελεύθερες από εκείνη την ημέρα και οι μετακινήσεις εκτός νομού, ανά την επικράτεια.

Να αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων ανυπομονούν πολλοί πολίτες και ειδικά οι ηλικιωμένοι, ώστε να μεταβούν στα εξοχικά τους.

Το απαγορευτικό που τους κράτησε στα αστικά κέντρα αίρεται την ερχόμενη Δευτέρα, όσοι όμως θέλουν να μετακινηθούν σε άλλους νομούς θα πρέπει να περιμένουν έως τις 18 Μαΐου.

Η καθημερινότητα όλων μας αλλάζει από τη Δευτέρα καθώς θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση εντός νομού.

Το SMS στο 13033 και η φόρμα μετακίνησης καταργούνται και αρκετοί συμπολίτες μας ανυπομονούν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους και να πάνε στα εξοχικά τους ή στα χωριά τους.

Ο καιρός βοηθάει και κάποιοι σκέφτονται να περάσουν εκεί όλο το καλοκαίρι, ωστόσο κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας φοβούνται και δεν θα πάνε πουθενά.

Η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων θα γίνει σε δύο φάσεις: από τις 4 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός νομού, ενώ από 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση και εκτός νομού.

Παράλληλα αυξάνεται κατά ένα άτομο το επιτρεπόμενο όριο στα Ι.Χ. και πλέον μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να είναι ο οδηγός με δύο ακόμα άτομα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: