Το μήνυμα ότι η πανδημία του κοροναϊού δεν θα πρέπει να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα έστειλε ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Σήμερα τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. Σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όσους αγωνίστηκαν και σε όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, εδώ και έναν και πλέον αιώνα, διεκδικώντας καλύτερες και κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η εργασία αποτελεί, χάρη στη θυσία αυτών των ανθρώπων, ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μάς βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο εργασίας, έχει όμως επιφέρει και δραματικές αλλαγές, αλλά και αβεβαιότητα, σε μια πολύ μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Γι΄ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη, αφενός όσοι έχουν πληγεί ή χάνουν τη δουλειά τους να στηριχθούν, αλλά και όταν πια η κρίση αυτή περάσει, να επανέλθουμε στην κανονικότητα, χωρίς να έχει χαθεί κανένα από τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς και εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι τις προσπάθειές μας.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!».