Το Κάουνας ήταν το απόγειο της μέχρι τώρα καριέρας του, αλλά αυτό δεν απαγορεύει στον Τζοκ Λαντέιλ να τον θεωρεί σταθμό μετεπιβίβασης.

Και γιατί όχι, από τη στιγμή που ο Αυστραλός σέντερ έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, θέλει να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων παικτών του πλανήτη, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Το θέλει, το πιστεύει, θα το παλέψει.

«Είμαι πιστός στη Ζαλγκίρις. Αν χρειαστεί να επιστρέψω, για να τελειώσουμε τη σεζόν με την ομάδα, θα το κάνω. Όμως, μόλις ολοκληρωθεί η χρονιά, έχω άλλες φιλοδοξίες. Θέλω να ανοίξω την πόρτα του ΝΒΑ.

Αν δεν προχωρήσει το πλάνο μου για το ΝΒΑ, θα μείνω -με χαρά- για άλλη μια σεζόν στο Κάουνας» δήλωσε ο ύψους 2μ11 παίκτης, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην Ευρωλίγκα, δίχως πάντως να λογαριάζεται μεταξύ των… θηρίων.

Η αλήθεια είναι πως με 4.4 ριμπάουντ δεν πας πουθενά, αν μιλάμε για το ΝΒΑ, όμως αν κι εφόσον καταφέρει να ανοίξει την πόρτα (κάτι που δεν μοιάζει να είναι το ευκολότερο για τον παίκτη της Ζαλγκίρις), μετά πολλά θα αλλάξουν.

Όπως και να ‘χει, ο Λαντέιλ θα δημιουργήσει άλλον έναν πονοκέφαλο στους Λιθουανούς, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να φανεί αν μπορεί άμεσα να βρεθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ή αν θα χρειαστεί περαιτέρω βελτίωση, δια της παρουσίας του στην Ευρωλίγκα.