Οι άνθρωποι φώναζαν. Το έλεγαν με όλους τους τρόπους, ένιωθαν ανασφάλεια στη Ρωσία, η οποία πλήττονταν (και πλήττεται) από τον κορωνοϊό, δίχως να έχουν την ασφάλεια των δικών τους ανθρώπων, του σπιτιού τους, δίχως να μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους, έτσι όπως καθένας μας έκανε, για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Καμιά φορά ο χειρότερος φόβος, το πιο… κακό όνειρο, το ζεις όταν ξυπνάς. Έτσι κι οι Έλληνες της Ρωσίας, προπονητές και στελέχη «πρώτης γραμμής», έμαθαν τα… άσχημα μαντάτα άμα την επιστροφή τους.

Από χθες, μετά την ταλαιπωρία, λόγω τήρησης πρωτοκόλλου, βρίσκονται στα σπίτια τους κι αυτό είναι το καλό νέο. Το κακό είναι πως δεν βγήκαν όλα τα τεστ αρνητικά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο «άσχημα αποτελέσματα», υπάρχουν άνθρωποι από αυτούς που ήταν στο αεροπλάνο της επιστροφής, οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Για την ώρα είναι ασυμπτωματικοί, παρακολουθούνται και θα παρακολουθούν καθημερινά την πορεία της υγείας τους, ενώ όλοι (έτσι κι αλλιώς) βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, η οποία θα διαρκέσει για 14 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα ελέγχονται διαρκώς, ενώ κι οι ίδιοι, γνωρίζοντας ότι έχουν εκτεθεί σε… δύσκολες καταστάσεις, παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας, μετρούν θερμοκρασία, κάνουν ό,τι προβλέπεται και είναι απαραίτητο.

Να ευχηθούμε σύντομα να ξεπεραστεί κι αυτή η μικρό περιπέτεια και να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει, πάντως, ανησυχία σε όλους, γιατί στο ίδιο αεροπλάνο βρίσκονταν, ήταν -όσο κι τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας- ο ένας σχετικά κοντά στον άλλον, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία σε όλους.

Βλέπετε, οι Έλληνες μπασκετικοί ήταν 16, ενώ στο αεροπλάνο συνολικά ήταν πάνω από 130 άνθρωποι.