Η ώρα της επιστροφής στη νέα μορφή της κανονικότητας που όμως δεν θα είναι ίδια όπως πριν φθάνει. Σιγά-σιγά εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για να αρθούν σταδιακά τα μέτρα.

Ως κοινωνία δείξαμε αξιοθαύμαστη υπομονή, αντοχή και πειθαρχία. Αποδείξαμε ότι εάν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε.

Ως λαός είμαστε όμως αρκετά ενθουσιώδεις και πολύ γρήγορα μπορεί να περάσουμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Η επιτυχία από την αποτυχία δεν έχει μεγάλη απόσταση ειδικά όταν περνάς από την πρώτη στη δεύτερη. Για το αντίθετο, δηλ. για να φθάσεις στην επιτυχία θέλεις κόπο και μεγάλη προσπάθεια.

Μέχρι στιγμής η προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν αξιέπαινη, αλλά τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Κοινότυπο αλλά τόσο ουσιαστικό να τηρήσουμε τους κανόνες προστασίας για να μην επιστρέψουμε σε σημείο που κανείς δεν θέλει.

Η συλλογική, αλλά και η ατομική ευθύνη είναι το ζητούμενο για να ξεπεράσουμε και αυτό το μεταβατικό στάδιο που ξεκινάει.

Εάν είμαστε συνειδητοποιημένοι τι διακυβεύεται θα τα καταφέρουμε. Εάν όμως επιδείξουμε τώρα, όχι ανευθυνότητα, αλλά ανεμελιά λόγω των καιρικών συνθηκών, και καταλύσουμε μόνοι και στην πράξη τα μέτρα θα χύσουμε την καρδάρα με το γάλα που μαζεύτηκε με πολύ μεγάλο κόπο.

Οι κρίσεις πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν και οφείλουν οι ηγέτες να σημαίνουν τη λήξη τους και ταυτόχρονα να παρουσιάζουν ένα σχέδιο διαχείρισης της επόμενης μέρας που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους και αυτή τη φορά έχει μεγαλύτερη σημασία να κερδίσουμε το στοίχημα.