Την άρση των περιοριστικών μέτρων από αύριο, Τρίτη 28 Απριλίου, σε ορισμένους δήμους και παραλίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, λήγουν τα μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου. Μάλιστα, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη και η παραλία της Πάτρας έχουν ήδη ανοίξει.

Επίσης, τέλος μπαίνει στην καραντίνα μπαίνει στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου και στον δήμο Ξάνθης.

Παρατείνεται η καραντίνα στον δήμο Μύκης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη, καθώς στον δήμο αυτό βρίσκονται δύο χωριά – το Ζουμπούλι και το Αρναούτι – που είναι σε καραντίνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η παράταση αυτή γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Επιπλέον, μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία.

Το μήνυμα Χαρδαλιά για αυτήν την εβδομάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «ιδιαίτερη» την εβδομάδα που ξεκίνησε, υπογραμμίζοντας ότι ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα αλλά προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα για την επόμενη ημέρα.

«Η άρση μέτρων θα πρέπει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη από το περιορισμό στο σπίτι στην κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες και σεβασμό στους συμπολίτες μας» σημείωσε.

Τόνισε ότι τα στάδια θα απέχουν χρονικά για να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας. «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» προειδοποίησε.

Ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα υγιεινής.

«Μέχρι να αρθούν τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά για την προστασία της υγείας μας. Μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και αποτελεσματική θεραπεία η καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια» σημείωσε.