Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για την εξέλιξη της πανδημίας και τα επόμενα βήματα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Δείτε live την ενημέρωσε

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνουν αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

Ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα μαγαζιά λιανικού εμπορίου και μετά τα σχολεία . Ανοιχτές όπως είπε θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία. Μετά, σημείωσε, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Τήρηση αποστάσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως ΄στην επόμενη μέρα της πανδημίας θα πρέπει να τηρούνται μέτρα για την υγεία των πολιτών.

« Ενωμένοι θα πάμε στη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται διαδοχικά το σχέδιο μέσα στον Μάιο και Ιούνιο».

Τόνισε ακόμη, πως σκοπός των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν νωρίς δεν ήταν να μείνουμε για πάντα μέσα στα σπίτια μας. «Στόχος είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» τόνισε.