Σε παράσταση για ένα ρόλο μετατράπηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ πριν από έξι ακριβώς χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 4-1 και να επιστρέφει στους τίτλους έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί, με τον Μάρκους Μπεργκ να δίνει ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ, καθώς πέτυχε χατ τρικ (15΄, 50΄ και 88΄), ενώ ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το άλλο τέρμα στο 53΄.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς, και πιο συγκεκριμένα στο 15’ ο Μπεργκ με διπλή προσπάθεια μετά από κόρνερ του Νάνο «κεραυνοβόλησε» τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ.

Πότε ο Κοτσόλης και πότε το δοκάρι του (στην κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 37’) απέτρεψαν την ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στο δεύτερο μέρος.

Στο 50’ ο Σουηδός «ψάρωσε» όλη την άμυνα πως θα κάνει γύρισμα από τα δεξιά και πλασάροντας στην κλειστή γωνία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 53’ ο Καρέλης έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και με ανενόχλητη κεφαλιά τελείωσε το ματς.

Το πέναλτι που έκανε ο Αμπέντ στον Λίνο καταλογίστηκε από τον Κάκο και μετατράπηκε σε γκολ από τον Βούκιτς στο 70’.

Τέλος, στο 88’ ο Μπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με υπέροχη κίνηση από τα αριστερά και σουτ στη γωνία για το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56′ Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56′ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75′ Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ