Ελπίδες για νίκη κατά του κοροναϊού έχουν φέρει οι δοκιμές για το εμβόλιο στην Οξφόρδη. Δυο εθελοντές ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη στους οποίους έγινε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κοροναϊό.

Ο βασικός στόχος των δοκιμών είναι να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο θα δράσει εναντίον του COVID-19, εάν θα προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες ή θα προξενήσει καλές ανοσοαποκρίσεις.

Τι ζητούν οι Βρετανοί

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Λονδίνο, Θύμιο Τζάλλα που μίλησε με τους ερευνητές του πανεπιστημίου, οι Βρετανοί θεωρούν ότι θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αν όλα τελικά πάνε κατ’ ευχήν.

Οι επιστήμονες όμως δεν συμφωνούν και ζητούν σύμπραξη με τη διεθνή κοινότητα. Ο εκπρόσωπος του κέντρου παρέπεμψε στη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο ανταποκριτής του MEGA που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του.

Η μέχρι τώρα πορεία του κέντρου ερευνών έχει γίνει με τη βοήθεια των διεθνών συνεργασιών του και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να προβάλει την υπεροχή της η Βρετανία.

Οι ερευνητές δουλεύουν αυτή τη στιγμή με στόχο να είναι έτοιμες ένα εκατομμύριο δόσεις τον Σεπτέμβρη. Το ζήτημα είναι πρώτα να εξασφαλιστεί ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια.

Το να γίνει μαζική παραγωγή είναι το πιο χρονοβόρο.