Για την ανάγκη η οικονομία να περάσει στην δεύτερη φάση μίλησε στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως εκτός από το οικονομικό σκέλος, «όσο παρατείνεται η καραντίνα δεν συντελείται και η αναγκαία ανοσία στον πληθυσμό».

Σχετικά με την κρίση, φαίνεται πως θα είναι οδυνηρή, με μεγάλες κοινωνικές συνέπειες. «Η κανονικότητα δεν νοείται όταν κάποιος δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να ξανανοίξει την επιχείρησή του, ή αν δεν βρει τη στοιχειώδη στήριξη από το κράτος και το τραπεζικό σύστημα» είπε.

Για να συμπληρώσει: Είμαστε στην αρχή ενός Γολγοθά, τον οποίο, όμως, πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να ανέβουμε, αρκεί όλα να γίνουν με τρόπο επωφελή για τον λαό και την κοινωνία.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο στο τέλος αυτού του Γολογοθά να βρίσκεται ένα νέο μνημόνιο, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως «αυτό θα ήταν τραγικό».

«Κίνδυνος υπάρχει πάντα» επισήμανε και υπενθύμισε ότι η πρώτη εκδοχή των δανείων του ESM προϋποθέτει όρους, κάτι που σημαίνει μνημόνιο. «Για αυτό το λόγο καμία κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση αυτού του Ταμείου», εκτίμησε.

Όσο μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές μπορούμε να αποφύγουμε άλλες παγίδες, είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ανέφερε πως όσο πιο ισχυρά είναι τώρα τα μέτρα τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας.