Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας εξακολουθούν να δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας.

Το MEGA παρακολουθεί και καταγράφει όλον αυτόν τον καιρό την σκληρή τους προσπάθεια η οποία πολλές φορές δόθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το Σάββατο, για πρώτη φορά, η κάμερα του MEGA μπήκε στη νεοσύστατη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ασθενείς με κοροναϊό.

Στο μέρος όπου γιατροί και νοσηλευτές συγκινημένοι χειροκροτήσαν την Παρασκευή τον 52χρονο που πήρε εξιτήριο μετά τη μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό.

Δίπλα στον ασθενή, στάθηκαν άγρυπνοι φρουροί, οι νοσηλευτές της μονάδας, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για να αντιμετωπίζουν περιστατικά κοροναϊού.

Η νεοσύστατη μονάδα αναπτύχθηκε σε χώρο που υπήρχαν ήδη θάλαμοι νοσηλείας και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να υποστηριχθούν οι ασθενείς. Σύγχρονους, αναπνευστήρες, κρεβάτια, αντλίες, μόνιτορ και αναλώσιμα.

Οι ιατροί και οι νοσηλευτές της μονάδας, οι μαχητές της πρώτης γραμμής, είναι έτοιμοι όπως λένε στο MEGA να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε νέο περιστατικό προκύψει στο μέλλον.