Πέρα από την επισήμανση ότι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στη λειτουργία των δικαστηρίων από την προσεχή Δευτέρα 27 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία προβλέπεται η επαναλειτουργία των ειρηνοδικείων και των υποθυκοφυλακείων της χώρας.

Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Χαρδαλιάς, όσο και ο κ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, η προσέλευση και παραμονή σε αυτά θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, θα πρέπει να φορούν όλοι μάσκες, ενώ σε ένα χώρα θα μπορεί να βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, ανάλογα με τα τετραγωνικά (ένα άτομο ανά 10 τ.μ.).

Παράλληλα, όσοι θέλουν να μεταβούν στους παραπάνω χώρους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 ή να φτιάξουν το ειδικό έντυπο μετακίνησης.

«Όπως στις τράπεζες»

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε κατά την ενημέρωση ότι ο κωδικός για τη μετάβαση στα δικαστήρια θα είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα.

Ωστόσο, εκ παραδρομής ανέφερε ότι ο σχετικός κωδικός είναι ο Β2 και όχι ο Β3 όπως είναι το ορθό.

Σύμφωνα με πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρξει ανακοίνωση που θα διευκρινίζει το θέμα, προκειμένου να μην σημειωθούν σφάλματα από τους πολίτες που οδηγήσουν τις Αρχές στην επιβολή προστίμου.