Στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου υπήρξαν 37 κρούσματα κοροναϊού και καταγράφηκαν τρεις θάνατοι, έχουν στραμμένη την προσοχή τους επιστήμονες και αρχές.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η συγκεκριμένη υπόθεση για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, ενώ εγείρονται και ερωτήματα για την τήρηση από τους εργαζόμενους όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Το πρωί της Παρασκευής, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκκένωσαν την κλινική στο Περιστέρι από τους ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η 70χρονη Μαρία Λάλλα λυγίζει, καθώς μεταφέρεται σε νοσοκομείο, αφού έχει βρεθεί θετική.

Το ένα μετά το άλλο τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν ασθενείς. Στο μεταξύ άλλοι 6 δείγματα βγαίνουν θετικά. Η κλινική μετρά 34 κρούσματα και 3 νεκρούς. Το μεσημέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας φτάνει στο Περιστέρι για να επιβλέψει την κατάσταση.

Χθες το πρωί (23/4) και ενώ είναι ήδη γνωστό στις αρχές ότι υπάρχουν σχεδόν 30 κρούσματα στην κλινική, ασθενείς πηγαίνουν για τις εξετάσεις τους χωρίς κανείς από την κλινική να τους ενημερώσει για την κατάσταση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/4) έφτασαν στην κλινική ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να επιβάλλουν μέτρα, ενώ τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Αττικό.

Κι όμως λίγες ώρες αργότερα στις 5 το απόγευμα νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν στην κλινική. Καμία ιατρική πράξη δεν έχει σταματήσει.

Στις 18: 15, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει λόγο για θρίλερ 20 ωρών.

Επί 20 ώρες δηλαδή άπαντες γνώριζαν την κρισιμότητα της κατάστασης στο Περιστέρι, όμως η κλινική λειτουργούσε κανονικά.

Γιατί όμως άφησαν να περάσουν τόσες ώρες χωρίς να λάβουν μέτρα;

Ένα λεπτό αργότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι η δομή έχει στεγανοποιηθεί.

Κι όμως η κάμερα του MEGA λίγη ώρα αργότερα καταγράφει συγγενείς ασθενών να εισέρχονται ανενόχλητοι στην κλινική, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αρχίζουν να αναχωρούν οι πρώτοι ασθενείς.

Μάλιστα ένας από αυτούς ενώ περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ αναχωρεί με ταξί.

Οι συγγενείς των ασθενών εξακολουθούν να φτάνουν ανήσυχοι με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν καμία ενημέρωση για την υγεία των δικών τους ανθρώπων.

Στις 19:38 όταν νεκροφόρα μεταφέρει ένα νεκρό η αγωνία όλων βρίσκεται στο αποκορύφωμα, ενώ είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Χαρδαλιά για ένα νεκρό, χωρίς όμως να διευκρινίζεται από ποια δομή προέρχεται.

Στις 10 το βράδυ φεύγουν από την κλινική και οι τελευταίοι νεφροπαθείς. Δύο ώρες αργότερα στην πλαϊνή είσοδο της κλινικής εμφανίζεται δύναμη της ομάδα ΔΙΑΣ.

Το χάος που επικρατούσε στην κλινική του Περιστερίου είχε ως αποτέλεσμα να γίνει και δεύτερος γύρος δειγματοληψίας σήμερα. Συνοδοί, ασθενείς και γιατροί που συνεργάζονται με την κλινική έσπευσαν να υποβληθούν στο τεστ.

Το πόρισμα των αρχών θα ρίξει φως στο τι ακριβώς έφταιξε, με αποτελέσματα να δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα στο Περιστέρι, ποια κενά υπήρξαν και φυσικά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τα 34 κρούσματα κοροναϊού και τους τρεις νεκρούς.