Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι όπου τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό ενώ όπως είπε ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την αυτοψία του, την Παρασκευή, στον χώρο έχουν συνολικά εντοπιστεί 34 κρούσματα.

Στον χώρο της κλινικής γίνονταν μικροεπεμβάσεις ενώ ιδιώτες γιατροί δέχονταν ασθενείς και στα ιατρεία τους

Το έργο των ειδικών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολικής Προστασίας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, στην κλινική Ταξιάρχαι φαίνεται πως δεν είχε ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, ενώ συνεχίζονταν να πραγματοποιούνται, κυρίως από συνεργαζόμενους εξωτερικούς γιατρούς, ακόμα και μικροεπεμβάσεις, κάτι που είχε απαγορευθεί με οδηγία από το υπουργείο Υγείας.

Ηδη έχουν ιχνηλατηθεί από τις ειδικές ομάδες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ. περίπου 150 άτομα, ασθενείς, συγγενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ενημέρωσης, περίπου 50 γιατροί, όλοι εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής, είχαν κάνει μικροεπεμβάσεις σε ασθενείς.

Τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στα χέρια των ειδικών και πλέον έχουν ξεκινήσει οι επαφές, ώστε να παρθούν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο ιό.

Ωστόσο το πλέον δύσκολο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως όλοι οι γιατροί διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και δέχονταν όλο αυτό το διάστημα επισκέψεις ασθενών.

Πλέον έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου» των αρμοδίων, προκειμένου να εντοπίσουν και να ελέγξουν τους ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τους συγκεκριμένους γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Καταγγελίες και από ΠΟΕΔΗΝ

Υγειονομική βόμβα, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου έχουν εντοπιστεί μέχρι 37 θετικά κρούσματα κοροναϊού.

Η ιδιωτική κλινική που είναι χειρουργική, έχει δύο μονάδες τεχνητού νεφρου και παθολογική κλινική που ουσιαστικά λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων και σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο δεν υπάρχει κανείς έλεγχος εάν τηρούνται οι κτιριακές  προδιαγραφές ασφαλείας και τα μέτρα  αποφυγής κρουσμάτων κοροναϊού

και εισαγγελική έρευνα

Στο μεταξύ ολους τους φακέλους των ασθενών από την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι , στο Περιστέρι έχει ζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της διενέργειας της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Βαγγέλης Ιωαννίδης για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος σε σχέση με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την τήρηση των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος θα μελελήσει όλα τα στοιχεία και θα λάβει καταθέσεις  μαρτύρων πριν καταλήξει ο ίδιος στο συμπέρασμα για την απόδοση ή μη ποινικών ευθυν