Τέλος στη δράση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε περιοχές της Πελοποννήσου, έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη συνεργασία της Ασφάλειας Σπάρτης και Κορίνθου και της Ο.Π.Κ.Ε.

Με επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκαν παράλληλα  συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 45 ως 67 χρόνων,  όλοι τους μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης», που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 53χρονο, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους τριών κιλών και 914 γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», 40 ναρκωτικά χάπια και λαθραίο καπνό βάρους 52 γραμμαρίων.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με 14 φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, τρεις ψηφιακές ζυγαριές, έξι κινητά, δύο οχήματα και 420 ευρώ.