Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να δουλεύουν στις 1 μ.μ. ή να πάνε στο γραφείο τα Σαββατοκύριακα για να αποφύγουν το συνωστισμό στις ώρες αιχμής όταν τελικά αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτά, η Downing Street θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να εισαγάγουν κλιμακωτά ωράρια, για τους υπαλλήλους τους προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μία εκδοχή είναι  να οριστεί η πρωινή μετακίνηση να γίνεται σε τρεις διαφορετικές ζώνες, με τους εργαζόμενους να ξεκινούν την εργασία τους στις 7.00 πμ, στις 10.00 πμ και στη 1.00 μ.μ.

Οι εργοδότες θα μπορούσαν επίσης να θεσπίσουν, εργάσιμες ημέρες το Σαββατοκύριακο ή να δουν άλλες εναλλακτικές αντί για την τυπική εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, σύμφωνα με το βρετανικό τύπο.

Κυβερνητική πηγή είπε στη Sun, ότι πρέπει γρήγορα να ξεκινήσει η οικονομική δραστηριότητα :

«Πρέπει να ξαναγυρίσουν οι τροχοί της οικονομίας σύντομα αλλιώς  δεν θα απομείνουν και  πολλά. Ωστόσο η ζωή και η εργασία μετά την άρση του lockdown, θα είναι πολύ διαφορετικά από πριν, είτε πρόκειται για κλιμακωτές ώρες έναρξης της βάρδιας είτε για εργασία κάθε δεύτερη μέρα».

Πηγή: Mirror, The Sun