Τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Με αυτή την τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, να τροποποιήσουν με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20).

Αυτή η διάταξη προβλέπει ότι επιτρέπεται η κατ΄εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση, ωστόσο, στην τροπολογία τονίζεται οι τροποποιήσεις θα γίνονται «υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των διαγωνιζόμενων ομάδων ανά κατηγορία αθλήματος θα πρέπει να είναι ίσος ή μικρότερος των προβλεπόμενων στις προκηρύξεις που ίσχυαν για την περίοδο 2019-2020».

Δείτε το σχετικό έγγραφο: