Τουρισμός και ταξίδια: Οι συστάσεις Τσιόδρα

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τουρισμό, τουλάχιστον από την επιστημονική πλευρά, ακόμα και για ελεγχόμενη είσοδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τουρισμό, τουλάχιστον από την επιστημονική πλευρά, ακόμα και για ελεγχόμενη είσοδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το ποια θα πρέπει να είναι τα επιστημονικά κριτήρια, ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια από μια χώρα σε άλλη.

Βέβαια, όπως και ίδιος τόνισε, συζητήσεις για τον τουρισμό -ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας- γίνονται ήδη σε επίπεδο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι νωρίς να πούμε πώς θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από μια χώρα»

«Είναι ένα ειδικό θέμα το οποίο εξετάζουμε κι εμείς στην Επιτροπή» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Πρόσθεσε, δε, πως θα συζητηθεί και σε ειδική υποεπιτροπή, με εξειδίκευση στην ταξιδιωτική ιατρική. Ωστόσο, τόνισε ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά δεδομένα για τα κατάλληλα κριτήρια ώστε να θεωρείται κάποιος άνοσος.

«Είναι νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα ποιο κριτήριο είναι το σωστό και πώς θα επιτραπεί μια ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι κάτι ορατό για τουλάχιστον τον επόμενο μήνα» επισήμανε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

«Τέλος Μαΐου θα έχουμε καλύτερη εικόνα»

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε πως με μεγαλύτερη σαφήνεια, για τα κριτήρια τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν, θα μπορεί να τοποθετηθεί η Επιτροπή προς το τέλος Μαΐου.

Όσο για το μέτρο της καραντίνας των 14 ημερών, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στον τουρισμό, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε ένα μέτρο που ίσχυσε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk