Συναγερμός έχει σημάνει σε κλινική στο Περιστέρι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί 29 κρούσματα κοροναϊού.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορούν τόσο εργαζόμενους όσο και ασθενείς της εν λόγω ιδιωτικής κλινικής.

Σύμφωνα με το MEGA, στο σημείο έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασίσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, ενώ νωρίτερα βρέθηκαν εκεί και οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κρούσματα καταγράφηκαν έπειτα από ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, θετικό στον ιό ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική, παρουσίασε όμως πυρετό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, έγινε το τεστ και βγήκε θετικός στον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, στα πλαίσια ιχνηλάτησης στις επαφές του εν λόγω άνδρα αρκετοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό.

Διευθυντής ιδιωτικής κλινικής στο MEGA: Είχαμε πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης

Μιλώντας στο MEGA ο Διοικητικός Διεθυντής Κλινικής «Ταξιάρχης» Περιστερίου, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, περιέγραψε το πως έγινε η εξάπλωση του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο, ενώ είπε πως αναλυτικά στοιχεία θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης.

Ο κ. Κοκκινάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε με πυρετό και έπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, στο Θριάσιο λόγω πυρετού κι έκτοτε ανέλαβε ο ΕΟΔΥ.

Μέσα στην κλινική δεν μπήκε, είχαμε πάρει μέτρα προφύλαξης.  Το θέμα είναι, μήπως είχε τον ιό, πριν την Δευτέρα του Πάσχα.

Θα κάνεις ανακοινώσεις ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Χαρδαλιάς».

Διευθυντής Παθολογικής της Κλινικής στο MEGA: Βρέθηκαν και κάποιοι εργαζόμενοι θετικοί

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μόσιος, διευθυντής του παθολογικού τμήματος στην κλινική είπε πως με το που μαθεύτηκε η είδηση «επί τόπου κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, και έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στο προσωπικό της κλινικής αλλά και στους νοσηλευόμενους».

Στο σημείο, μαζί με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετέβη το πρωί της Πέμπτης και ο κ. Τσιόδρας μαζί με τον κ. Χαρδαλιά.

«Πάρθηκαν μέτρα, θα τα ανακοινώσει ο κ. Τσιόδρας. Απαγορεύονται οι επισκέψεις και έχουν απαγορευτεί οι εισαγωγές. Είναι λίγοι αυτοί που νοσηλεύονται, ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος» ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «βρέθηκαν κάποιοι θετικοί εργαζόμενοι, που σαφώς θα απομακρυνθούν από την εργασία τους, με τις απαραίτητες οδηγίες».

Αντιδήμαρχος Περιστερίου στο MEGA: Είμαστε σε αναστάτωση

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο MEGA ο αντιδήμαρχος Περιστερίου για θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης, είπε πως «είμαστε σε αναστάτωση. Υπάρχουν κρούσματα στην κλινική. Επί τόπου πήγαν στο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς και ο κύριος Τσιόδρας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πάνω από δύο κρούσματα θετικά στον ιό».