Στην κατάργηση του προγράμματος voucher για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνησης μετά τον σάλο των αντιδράσεων. Με την κυβερνητική εικόνα να πλήττεται και τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το θέμα ψηλά υπήρξε παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου γίνεται αντιληπτό ότι oι ιθύνοντες αποδέχονται την γκάφα τους τονίζοντας: «Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαντέλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η γκάφα ολκής της κυβέρνησης είναι μια κηλίδα στην έως τώρα πορεία και μια αχίλλειος πτέρνα όπου η αντιπολίτευση μπορεί να σταθεί.

«Το θέμα είχε δρομολογηθεί εδώ και δύο ημέρες και η βασική γραμμή ήταν να μην υπάρξει καμία σκιά. Το γεγονός αυτό δρομολογεί εξελίξεις, δεν νομίζω πως θα είναι άμεσες».

Όπως είπε, αν την ανακοίνωση την έκανε ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε ο κ. Βρούτσης να παραιτηθεί. «Προτιμήθηκε να ανακοινώσει ο ίδιος το τέλος της ιστορίας ώστε να κερδηθεί πολιτικός χρόνος».

«Είναι ωστόσο η πρώτη αχίλλειος πτέρνα που βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αργά ή γρήγορα θα δρομολογηθούν εξελίξεις». κατέληξε.