Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο Κρανίδι μετά τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών. Ήδη 177 κάτοικοι της περιοχής, που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες, έκαναν το διαγνωστικό τεστ και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Στο ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας διαμένουν συνολικά 472 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 17 θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διάφορα είναι τα σενάρια για το πώς μπορεί να μεταφέρθηκε ο ιός στο ξενοδοχείο. Ένα από αυτά κάνει λόγο για μια καμαριέρα του ξενοδοχείου, η οποία εργαζόταν και σε σπίτι με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο είναι και μια ομάδα μεταναστών που έφτασε στη δομή από τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την Αγγελική Λιούμη, αντιδήμαρχο της Ερμιονίδας, η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη για την περιοχή. «Ζούμε δύσκολες στιγμές, ήταν ξαφνικό και για μας όλο αυτό».

Όπως είπε, η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται κανονικά, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων από τα τεστ που έγιναν στους κατοίκους της περιοχής.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές. «Θέλω να απευθύνω έκκληση, επειδή πρόκειται για τη δημόσια υγεία, να είμαστε ειλικρινής και να πούμε ποιος είχε επαφές με τους μετανάστες».