Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με φόντο την πανδημία του κοροναϊού.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αναρρώνει στην εξοχική κατοικία του, είπε στον Τραμπ ότι αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται στο δρόμο της ανάρρωσης, ενώ φέρεται να ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο για τις ευχές του σχετικά με το θέμα της υγείας του.

Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη διεθνούς αντίδρασης στην πανδημία του κοροναϊού και ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, δήλωσε η Downing Street.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη στενή τους συνεργασία «για να εκκινήσουν ξανά οι παγκόσμιες οικονομίες και να διασφαλιστεί ότι η ιατρική περίθαλψη και οι προμήθειες θα φτάσουν σε όλους όσους έχουν ανάγκη».

Επίσης, ο Τζόνσον αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασίλισσα της Βρετανίας εντός της εβδομάδας.

Συνεχείς επαφές Τζόνσον – Αυξάνονται οι νεκροί

Σήμερα, ο Τζόνσον μίλησε στο τηλέφωνο με υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, τη στιγμή που η πανδημία φαίνεται να βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, πάντως, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ανάρρωσή του και δεν ασκεί τα κυβερνητικά του καθήκοντα.

Σημειώνεται πως την Τρίτη του Πάσχα, ο αριθμός των νέων θανάτων στα νοσοκομεία της Βρετανίας ανήλθε στους 778, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού συστήματος δημόσιας υγείας, η αύξηση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.