Η UEFA έχει στείλει το μήνυμα προς όλους πως το δίμηνο Ιούνιους – Ιούλιος θα χρησιμοποιηθεί για να επιστρέψουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες και ο Αύγουστος θα είναι μήνας ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στη Superleague προετοιμάζονται ήδη για την επιστροφή στα γήπεδα.

Αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν καλέσει όσους ξένους παίκτες έχουν φύγει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μιας και στην επόμενη τηλεδιάσκεψη, που αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας, θα καταρτιστεί το πλάνο της επιστροφής στα γήπεδα.

Οι ομάδες ελπίζουν ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις προπονήσεις, έστω και κατά γκρουπ και τηρώντας… αποστάσεις σε πρώτη φάση, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να αρχίζουν να μπαίνουν σε ρυθμό. Υπολογίζεται πως θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για μινι προετοιμασία, ώστε να επανέλθουν σε ένα καλό στάδιο φυσικής κατάστασης και να μειωθεί ο αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού από την επιστροφή στη δράση μετά από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Στόχος είναι να αρχίσουν τα playoffs στις 7 Ιουνίου και να διεξαχθούν οι δέκα αγωνιστικές, όπως επίσης και οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, με τον τελικό να ορίζεται για τις 18 Ιουλίου.