Διδακτικές οι μέρες που περνάμε. Και με πληροφορίες από εκείνες που θωρακίζουν τη γνώση γενικώς. Μην την υποτιμάται αυτή τη λεπτομέρεια. Με την οικονομική κρίση που έρχεται μπορεί τα τηλεπαιχνίδια να είναι μια λύση.

Μάθαμε λοιπόν αρκετά. Ανάμεσα τους, κάτι που όπως φαίνεται αποτελεί συνήθεια των δικαστικών αρχών. Διότι οι Εισαγγελείς είναι σίγουρο ότι βλέπουν τηλεόραση. Υπάρχουν αποδείξεις. Δεν φαίνεπως έχουν εξοικειωθεί όμως με το διαδίκτυο και τα social media.

Ξέρουν να δουλεύουν άριστα το τηλεκοντρόλ και να έχουν άποψη ακόμη και για τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας, αλλά με τα βιντεάκια και γενικώς την επόμενη γενιά τεχνολογίας από το «κουτί» δεν το έχουν. Ακόμη και με εκείνα που γίνονται viral, εκείνα που βλέπει -και αηδιάζει- ολόκληρη η Ελλάδα.

Κάπως έτσι ίσως δικαιολογείται ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση όταν ένας οπαδός ξέφυγε χρησιμοποιώντας μια απαράδεκτη ατάκα τηλεοπτικά σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά ότι κανείς εισαγγελέας ως τώρα δεν έχει παρέμβει για την χυδαία εικόνα που πλημμύρισε το διαδίκτυο με τον οπαδό του ΠΑΟΚ να βασανίζει για… πλάκα, έναν Μουσουλμάνο χρησιμοποιώντας τα σύμβολα της πίστης.

Μια ακραία μορφή ρατσισμού που καταδίκασε κάθε κανονικός άνθρωπος, και έφερε την αντίδραση και της αντιφασιστικής πλευράς της κερκίδας του δικεφάλου. Εκείνων που όχι μόνο καταδίκασαν ως όφειλαν αλλά ζήτησαν άμεσα να πάρει θέση η διοίκηση του ΠΑΟΚ μπροστά σε αυτή την ντροπή. Μια διοίκηση που δυστυχώς κάθε φορά που έρχεται η ώρα να δείξει τις σχέσεις της με την οπαδική βάση του ΠΑΟΚ, εκπλήσσει δυσάρεστα.

Προσφυγικό σωματείο ο ΠΑΟΚ. Με ιστορία και αξίες. Αλλά στα χρόνια του Σαββίδη φαίνεται πως αυτό το θυμίζει μόνο το έμβλημα. Και λίγοι αληθινοί φίλαθλοι που ολοένα και απομακρύνονται από αυτή την άρρωστη κατάσταση.

Αυτό το βίντεο βασανισμού ενός ταλαίπωρου μετανάστη, δεν εμφανίστηκε τυχαία στο διαδίκτυο. Ήρθε στην δημοσιότητα από έναν δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ3), που φοβήθηκε μετά τον αυτονόητο σάλο και κατέβασε την ανάρτηση.

«Με αφορμή τον ντόρο που ξέσπασε μετά από ανάρτηση μου με ένα βίντεο που δείχνει τον εξευτελισμό ενός ανθρώπου… θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με κάποιον ούτε έχω σκοπό να στοχοποιήσω κάποιον.

Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν αυτούς που σχετίζονται με «οπαδικά». Είναι απαράδεκτες απ’ όπου και αν προέρχονται. Επειδή πήρε μεγάλες διαστάσεις το κατέβασα το βίντεο για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σχετίζομαι με κάποια ομάδα.

Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός, παραμένω πιστός στις ηθικές αρχές μου όπως και στις αρχές της δημοσιογραφίας τηρώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν γενικότερα από όπου και αν προέρχονται» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σερίφ Μεμέτ.

Η ερώτηση που προκύπτει αυτομάτως είναι αν ο Σερίφ Μεμέτ φοβήθηκε… μόνος του. Ή αν το καθεστώς που κυριαρχεί στον Βορρά ανέλαβε και πάλι δράση. Αυτή την απάντηση βεβαίως μόνο ένας Εισαγγελέας μπορεί να την δώσει.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ανοίγοντας τηλέφωνα και ακολουθώντας συνολικά την προβλεπόμενη διαδικασία. Για μια εικόνα που προσβάλει την ίδια την Ελλάδα. Που προκαλεί αηδία.

Ο ακροδεξιός τραμπούκος δεν είναι ανώνυμος. Εκείνος που πιάνει τον μετανάστη από το χέρι και τον αναγκάζει να κάνει το σταυρό του και να επαναλαμβάνει όσα εκείνος του ζητάει. Εκείνος που τον απειλεί πως αν ξανά πει «Αλλάχ» θα τον γαμ@@@.

Τα είδαν λοιπόν όλα αυτά οι Εισαγγελείς; Θα το μάθουμε από αύριο που μπαίνουμε πάλι σε τροχιά εργάσιμη. Μέχρι τότε; Είναι υποχρέωση όλων να καταδικάσουν αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα και το ακραίο «μπούλινγκ». Και στα ελληνικά. Και στα… ρώσικα!