Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις εντός του Ιουνίου ώστε να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου, τόνισε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τα στοιχεία είναι αισιόδοξα. Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα για να δούμε κατά πόσο έχουν αποδώσει τα σκληρά μέτρα. Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Η καθημερινότητά μας θα είναι διαφορετική

Ο κ. Κεραμέως, τόνισε ότι θα επανέλθουμε σταδιακά σε μία νέα πραγματικότητα. «Η καθημερινότητά μας θα είναι διαφορετική, αυτό θα ισχύσει και για τα σχολεία».

Οι πανελλαδικές, πρόσθεσε,  είναι προτεραιότητά μας . «Επιδίωξή μας είναι να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου».

Εδώ και πολλές εβδομάδες, σημείωσε η υπουργός Παιδείας, «έχουμε καταστρώσει διάφορα σχέδια».

«Γρίφος» με τις προαγωγικές

Ερωτηθείσα για τις προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, η κ. Κεραμέως απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν σενάρια για  την κάλυψη της ύλης.

«Το προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία και στα σχολεία» υποστήριξε.