Για εξευτελισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας κατηγόρησε τον Γιάννη Βρούτση και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έδωσαν σχετικά με το σάλο που έχει προκληθεί για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων προκειμένου να πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ.

Θράσος χωρίς όριο

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ «θράσος» που «δεν έχει όριο».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε τόσο στις δηλώσεις του κ. Βρούτση στο MEGA όσο και του κ. Γεωργιάδη στον Σκάι σημειώνοντας ότι αφενός ο υπουργός Εργασίας «ισχυρίστηκε πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες» και αφετέρου στον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας ότι «σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε!».

Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω!» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικού» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του».