Στη δομή στο Κρανίδι έχουν μεταβεί, ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένει έγκυος, η οποία βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της.

Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Μάνο Λογοθέτη, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο (470 αιτούντες άσυλο), καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

Στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες βρίσκονται  εκτός από τους κυρίους Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Μηταράκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος καθώς και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Πώς διαγνώστηκε με κοροναϊό

Η 28χρονη γυναίκα, η οποία είναι από την Σομαλία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η γυναίκα από τη Σομαλία είναι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Την Κυριακή του Πάσχα πήγε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, για άλλη αιτία και εκεί υποβλήθηκε σε έλεγχο για τον κοροναϊό και το αποτέλεσμα της εξέτασής της ήταν θετικό.

Η 28χρονη βρίσκεται σε απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή φιλοξενίας και δεν έχει συμπτώματα.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι δομή φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Συν τοις άλλοις τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια γυναίκα μόλις 39 ετών που  έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς όμως να έχει διαγνωσθεί θετική στον κοροναϊό.

Η σορός της γυναίκας από το Κονγκό έχει μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου της.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση σε θέματα και προβλήματα που είχε θέσει προ ημερών, ενώ κάνει λόγο και για ελλιπή ενημέρωση από πλευράς ΕΟΔΥ.