Αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των ευρωπαίων ηγετών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί με τις κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών της χώρας του με τη Λιβύη, τονίζοντας ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

«Η Τουρκία θα συνεχίζει να τηρεί αποφασιστική στάση και να χαλάει τα παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παίρνει τη δύναμη της από την αποφασιστικότητα και το Διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

«Φαίνεται πως υπάρχει ακόμη ενόχληση για το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Η διαδικασία όμως έχει ολοκληρωθεί. Στείλαμε και το μνημόνιο στον ΟΗΕ» συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, ζητώντας μάλιστα από τις χώρες να μην… παρανομούν. «Καλούμε τις χώρες να σταματήσουν να συμπεριφέρονται απάνθρωπα στους πρόσφυγες και να σταματήσουν τις απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.