Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία με 37 νεκρούς που έγινε πριν από ένα χρόνο στη Μόσχα έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές. Το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έκανε αναγκαστική προσγείωση, αλλά 41 άνθρωποι κατάφεραν να το εγκαταλείψουν και να σωθούν. Το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες στον πιλότο για το δυστύχημα.

Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου καταγράφουν το φλεγόμενο αεροσκάφος, να σέρνεται στο πλάι του διαδρόμου για αρκετά μέτρα ακόμα.

Τα επόμενα λεπτά είναι βασανιστικά για τους 78 εγκλωβισμένους επιβάτες που κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί.

Η φωτιά έχει πλησιάζει επικίνδυνα τους κινητήρες και κινδυνεύει να εκραγεί, όταν ξαφνικά, ανοίγουν οι έξοδοι κινδύνου και ξετυλίγονται οι ειδικές τσουλήθρες ολίσθησης.

Οι πρώτοι επιβάτες, γλιστράνε γρήγορα, και από τις δύο πλευρές, και αρχίζουν να τρέχουν αφήνοντας πίσω τους τον πύρινο όλεθρο.

Μαύρος καπνός αναδύεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, και οι φλόγες προχωρούν με ταχύτητα.

Η θερμότητα που αναδύει η μισοκαμένη άτρακτος σπρώχνει ακόμα περισσότερους επιβάτες να βρουν διέξοδο από την πύρινη κόλαση. Στην άκρη του διαδρόμου οι φροντιστές του αεροδρομίου σπεύδουν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ένας επιβάτης μέσα στις στάχτες από την κορυφή μέχρι τα νύχια καταφέρνει να φτάσει κοντά τους, όταν ξαφνικά καταρρέει στα χέρια τους. Ο υπάλληλος τον βάζει να καθίσει και μετά τρέχει να βοηθήσει.

Από την πύρινη κόλαση κατάφεραν να βγουν μόλις 41 ένας άνθρωποι.