Πάσχα: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την έξοδο των Αθηναίων

Συμμόρφωση των πολιτών που ζουν στην Αθήνα με τα μέτρα περιορισμού του κοροναϊού δείχνουν τα στοιχεία για την έξοδο

Μόλις το 14% των Αθηναίων(περίπου ένας στους επτά πολίτες) που είχαν μεταβεί στην επαρχία το περσινό Πάσχα, φαίνεται ότι εξέρχεται από την πόλη φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων την κυκλοφορίας.

Κι αυτό με βάση τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για την Μεγάλη Πέμπτη φέτος και την αντίστοιχη ημέρα πέρσι.

Πιο συγκεκριμένα, την Μεγάλη Πέμπτη αναχώρησαν από την Αθήνα και από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών συνολικά 14.560 οχήματα έναντι 103.000 που είχαν εξέλθει την περσινή πασχαλινή περίοδο.

Ειδικότερα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν χθες 5.654 οχήματα έναντι 66.717 την ίδια μέρα πέρσι (ποσοστό 8,%) κι από τα διόδια των Αφιδνών 8.852 οχήματα έναντι 46.653 πέρσι (ποσοστό 19%).

Από τα δεδομένα αυτά διαπιστώνεται ότι το ποσοστό παραβάσεων που εντοπίζεται στα διόδια (38 παραβάσεις σε 14.600 οχήματα) είναι της τάξης του 0,2 %, (ένας στους 500).

Με βάση αυτά τα δεδομένα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ή άλλα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες συμμορφώνονται στην πλειοψηφία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk