«Εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα».

Αυτό δήλωσε ο διάσημος ισραηλινός ιστορικός, Γιουβάλ-Νοά Χαράρι, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν, αποδίδοντας τα εύσημα στη χώρα μας για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα», τόνισε ο Χαράρι.

Ο άνθρωπος του μέλλοντος

«Κι αν δούμε τι έγινε στο εσωτερικό των ΗΠΑ στην επιδημία, τότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που δεν ανέλαβε την ευθύνη για όλο τον κόσμο. Γιατί πηγαίνει χειρότερα σχεδόν από κάθε άλλη χώρα. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα. Αν τη συγκρίνεις με τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία. Ακόμη και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτήν την επιδημία», σημείωσε.