Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, και με χιλιάδες επιχειρήσεις να πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού, μείζον ζήτημα αποτελεί η προστασία και η στήριξη των εργαζόμενων.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε με αφορμή την κρίση, προέβλεπε τα εξής για το δώρο του Πάσχα το οποίο, υπενθυμίζεται είναι το μισό του μηνιαίου μισθού:

«Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την από 20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68) και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτής κανονιστικές πράξεις, δύνανται να καταβάλουν το επίδομα εορτών Πάσχα σε χρόνο μεταγενέστερο από τον οριζόμενο στην υπ’ αρ. 19040/7.12.1981 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 742) και, σε κάθε περίπτωση, όχι πέραντης 30ής Ιουνίου 2020».

Αυτό σημαίνει ότι οι πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αναβάλουν την πληρωμή του δώρου του Πάσχα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι από τους πλέον χτυπημένους από τον κοροναϊό και τις συνέπειες αυτού. Και η Alter Ego θα μπορούσε να κάνει χρήση των προβλέψεων της ΠΝΠ και να καταβάλει στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών.

Ωστόσο, συναισθανόμενη τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των εργαζόμενων να κρατήσουν στην κορυφή τον όμιλο, αποφάσισε να δώσει το δώρο του Πάσχα όπως όλα τα χρόνια, στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, δηλαδή μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ολοι οι εργαζόμενοι στα μέσα του ομίλου Alter Ego, δηλαδή στις εφημερίδες Βήμα και ΝΕΑ, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στα ψηφιακά μέσα του (in.gr, tanea.gr, tovima.gr, megatv.com, vita.gr, imommy.gr), έλαβαν χωρίς καμία καθυστέρηση το δώρο.

Σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης που είτε ανέβαλαν την πληρωμή για το τέλος Ιουνίου ή έδωσαν μέρος του δώρου, η Alter Ego, προχώρησε στην καταβολή του.