Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο ακόμα κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα.

Στην Νέα Σμύρνη βρέθηκε δύο νέα κρούσματα μετά από ιχνηλάτηση των επαφών της 18χρονης Ρομά και έτσι τα συνολικά κρούσματα στον οικισμό ανέρχονται σε 35.

Την ίδια ώρα έγινε ιχνηλάτηση και στο καμπ του Κουτσόχερου και στα επτά δείγματα που πάρθηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Έλεγχος έγινε ακόμα και σε άλλα 49 δείγματα το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία είναι αρνητικά στον ιό.

Μαζική δειγματοληψία σε οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία

Με 650 ταυτόχρονους ελέγχους στο σύνολο των 11 οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας συνεχίζεται σήμερα και αύριο Μεγάλη Πέμπτη το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων.

Πρόκειται για ελέγχους ιχνηλάτησης θετικών κρουσμάτων αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξάγονται ταυτόχρονα από ιατρικά κλιμάκια με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η στρατηγική έχει σχεδιαστεί και όλοι είναι ενημερωμένοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εν όψει των νέων ελέγχων σε Λάρισα (Νέα Σμύρνη, Τύρναβος, Φάρσαλα), Καρδίτσα (Μαύρικα, Σοφάδες), Τρίκαλα (Κηπάκι, Πύργος, Αγ. Απόστολοι ‘Καλαμάκι’) και Βόλο (Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευή, Νεάπολη).