Έλληνας γιατρός σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν: Η πλειοψηφία των γιατρών έχουν κορωνοϊό

Στην εντατική υπάρχουν 464 κλίνες, σχεδόν όλες γεμάτες με ασθενείς που νοσούν, με την πλειοψηφία των γιατρών στο νοσοκομείο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό αλλά να επιστρέφουν στο καθήκον, λέει ο

Το οδοιπορικό της βραβευμένης με Πούλιτζερ δημοσιογράφου των New York Times, Σέρι Φινκ, σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν συγκλονίζει.

Αν η Νέα Υόρκη είναι στη δίνη της πανδημίας το νοσοκομείου του Μπρούκλιν βρίσκεται στο επίκεντρο του COVID-19.

Ανάμεσα στους γιατρούς που βρίσκεται καθημερινά στην εντατική είναι και ο Έλληνας γενικός χειρουργός, Γιώργος Καλαντζάκης.

Ο γιατρός μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA είπε αυτός ο ιός είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο.

Στην εντατική υπάρχουν 464 κλίνες, σχεδόν όλες γεμάτες με ασθενείς που νοσούν, με την πλειοψηφία των γιατρών στο νοσοκομείο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό αλλά να επιστρέφουν στο καθήκον.

«Θα ήταν ψέματα να σας πω ότι δεν φοβόμαστε. Ένας ανόητος μόνο δε φοβάται, αλλά είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε».

Οι ασθενείς παραμένουν σε καραντίνα, μακριά από οποιοδήποτε οικείο τους πρόσωπο. Ο γιατρός χρειάστηκε να γίνει αυτόπτης μάρτυρας μιας συναδέλφου του που δέχθηκε στα επείγοντα τον ίδιο της τον άνδρα, οποίος δεν τα κατάφερε στην άνιση μάχη με τον κοραναϊό.

Ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αν κάποιος ασθενής χρειαστεί αναπνευστήρα δύσκολα επιβιώνει.

Επικροτεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, αλλά συνιστά να μην εφησυχάζουμε γιατί όπως λέει μία σπίθα μπορεί να αναζωπυρώσει τη φωτιά.

ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk