Ο ιερέας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι που έδωσε Θεία Κοινωνία σε πιστούς την Κυριακή των Βαΐων παρά τα μέτρα για τον κοροναϊό, αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, που λήγει τα μεσάνυχτα, χωρίς όμως να έχει ακόμα εντοπιστεί.

Το απόγευμα της Κυριακής, λίγη ώρα μετά τον «συναγερμό» στις διωκτικές αρχές για την «κρυφή» θεία μετάληψη και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο καταζητούμενος παπάς έκανε μία ανάρτηση στο Facebook.

Συγκεκριμένα, επέλεξε να αναδημοσιεύσει τα λόγια του Μητροπολίτη Μόρφου – γνωστού επίσης για τον θρησκευτικό φανατισμό του – όπου αναφέρονται τα εξής:

«Όταν ήρθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου… Διάλεξε….Τι θες να εφαρμόσεις τον νόμου του κράτους ή τον νόμου του Χριστού; Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει. Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω. Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα είναι η ίδια η ζωή, όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και για αυτή την αρρώστια. Και για την επόμενη που έρχεται είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε τη Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία».

Η ανάρτηση αυτή μετρά εκατοντάδες likes και δεκάδες σχόλια.

Τι κατέθεσε ο νεωκόρος

Στο πλαίσιο σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος του οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον νεωκόρο του Ιερού Ναού ο οποίος δεν προσδιόρισε τον αριθμό των πολιτών που βρέθηκαν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν.

Μεταξύ άλλων, ο νεωκόρος κατέθεσε κατέθεσε:

«Είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία, η ώρα ήταν 10:30, 11 παρά, όταν είδα τον Ιερέα να βγαίνει από την πίσω πλαϊνή πόρτα. Εκεί είδα ότι ήταν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι. Ο ιερέας άρχισε να δίνει Θεία Κοινωνία σε όσους τον περίμεναν. Από την φωτογραφία που μου επιδεικνύεται αναγνωρίζω τον ιερέα».

Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Για το περιστατικό στο Κουκάκι έχει ξεκινήσει έρευνα η Ιερά Αρχιεπισκοπή.