Τη δυσαρέσκειά τους προς τους ιερείς που αψήφησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στον απόηχο του σάλου με τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

«Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι κάποιοι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους, όταν παραβιάζουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους», είπε χαρακτηριστικά

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα, όπως είχε αναφέρει και νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Θα γιορτάσουμε όταν θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη μάχη. Είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση».

Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή των συντάξεων Απριλίου

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου ώστε να αποφευχθούν ουρές στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στο ΑΜΚΑ τους
  • οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου
  • οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στις 29 Απριλίου

Σε ποιες περιοχές θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης μέχρι τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμία Καστοριάς για δέκα ημέρες.

Παράλληλα, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 20 Απριλίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και σε σημεία του δήμου Ιωαννίνων, συγκεκριμένα στην παραλίμνιο περιοχή και στους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.