Παράδειγμα προς μίμηση φαίνεται να έχει γίνει η Ελλάδα όσον αφορά τα μέτρα που πήρε για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊόύ, με τα διεθνή μέσα, το ένα μετά το άλλο, να μιλούν με κολακευτικά λόγια για την άμεση αντιμετώπιση της απειλής του ιού.

Το CNN, με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει καλύτερα τον κοροναϊό από την Ιταλία», εστιάζει στη δράση που ανέλαβε νωρίς η ελληνική κυβέρνηση «όταν ακόμα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ήταν εξαιρετικά περιορισμένος», ενώ έκανε αναφορά και στην «ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια».

Το μεγάλο ειδησεογραφικό μέσο σχολιάζει μάλιστα και την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων και των χώρων εστίασης, καθώς και στα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ από τις 22 Μαρτίου και τηρούνται μέχρι σήμερα.

Μάλιστα συγκρίνει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Ελλάδας με τα αντίστοιχα της Ιταλίας, η οποία αριθμεί περισσότερα από 100.000 περιστατικά.

Σε βίντεο που προβάλλεται, υπάρχουν πλάνα από τους καθημερινούς αστυνομικούς ελέγχους στα δρόμους της χώρας, στο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.