Η Κίνα έχει αναφέρει 99 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, το υψηλότερο σε μια μόνο ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες και 63 νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα να φθάνει τις 82.052, δήλωσαν οι υγειονομικοί υπάλληλοι το Σάββατο, εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Αύξηση κρουσμάτων

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC), για το Σάββατο αναφέρθηκαν συνολικά 1.280 εισαγόμενες περιπτώσεις στην Κίνα.

Από τις περιπτώσεις αυτές, 481 είχαν εξέλθει από τα νοσοκομεία μετά την ανάρρωση και 799 βρίσκονταν σε αποκατάσταση με 36 σε σοβαρή κατάσταση.

Το NHC, ανέφερε ότι 99 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 αναφέρθηκαν στην κινεζική ηπειρωτική χώρα το Σάββατο, εκ των οποίων οι 97 προέρχονταν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Επίσης, όσον αφορά το Σάββατο, 63 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 12 από το εξωτερικό, αναφέρθηκαν στην ηπειρωτική χώρα.

Ασυμπτωματικοί

Το NHC ανέφερε ότι 1.086 ασυμπτωματικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 332 από το εξωτερικό, ήταν ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις αναφέρονται σε άτομα που έχουν δοκιμαστείκαι έχουν βγει θετικά στον κοροναϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή πονόλαιμο.

Είναι μολυσματικοί και ενέχουν τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό και σε άλλους. Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 έχει γίνει πηγή ανησυχίας, ειδικά όταν η Κίνα έχει επιτρέψει να γίνονται οι φυσιολογικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα.

Φόβοι για δεύτερο κύμα

Το Σάββατο ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος του NHC, ζήτησε από το κοινό να εφαρμόσει τα προστατευτικά μέτρα και να αποφύγει τις συγκεντρώσεις σε ομάδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Οι περιπτώσεις κοροναϊού αυξάνονται καθώς εκατοντάδες Κινέζοι υπήκοοι που κρατήθηκαν σε διάφορες χώρες όπου επικρατεί η έξαρση τηε πανδημίας, επέστρεψαν στο σπίτι τους με τη βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης.

Αυτοί οι επαναπατριζόμενοι ελέγχονται πριν μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις απομόνωσης 14 ημερών. Το  NHC δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών παρέμεινε στους 3.339 στη χώρα, χωρίς νέα θύματα.

Μέχρι το Σάββατο, στο Χονγκ Κονγκ έχουν αναφερθεί 1.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 4 θανάτων, 45 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στο Μακάο και 385 στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων έξι θανάτων, ανέφερε το NHC.

Πηγή: tribuneindia.com