Το ενυδρείο Shedd του Σικάγο έκλεισε (και αυτό) λόγω καραντίνας. Ομως, για να φτιάξει το κέφι σε όλους τους «ελεύθερους πολιορκημένους», δημιούργησε ένα γλυκύτατο βίντεο στο οποίο διακρίνονται ο Εντουαρντ και η Ανι, δύο από τους πιγκουίνους που φιλοξενεί, να περιδιαβαίνουν στους άδειους διαδρόμους και να γνωρίζονται με τα άλλα ζώα. Ιδιαίτερα τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα καμώματα των δύο πιγκουίνων και το βίντεο έχει γίνει viral.

Στη Γαλλία, ιδιοκτήτες Airbnb διαμερισμάτων που βρίσκονται γύρω από τα μεγάλα νοσοκομεία όπου δίνεται η μάχη με τον κορωνοϊό συνεννοήθηκαν και τα προσφέρουν δωρεάν στους γιατρούς και στις νοσοκόμες που δουλεύουν ατελείωτες ώρες και δεν προλαβαίνουν να πάνε στα σπίτια τους για να ξεκουραστούν.

Στην Ολλανδία, τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ δημιούργησαν ένα αισιόδοξο βίντεο παίζοντας – ο καθένας από το σπίτι του – την «Ωδή στη Χαρά» από την «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν. Ανάλογα αισιόδοξα παραδείγματα ξεπηδούν από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Νατάσα Μπαστέα συγκεντρώνει ελπιδοφόρες πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης εν μέσω COVID-19 από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»