Τα ΚΕΠ περνούν στην επόμενη εποχή και γίνονται ψηφιακά και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς έδωσε όλες τις τελευταίες πληροφορίες μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όπως είπε το ψηφιακό ΚΕΠ έρχεται να ενσωματώσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις δυνατότητες που δίνει στον πολίτη το www.gov.gr.

Έτσι, θα εξυπηρετούνται όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου που ήταν διάσπαρτες σε νομικά πρόσωπα και υπουργεία.

Σχετικά με την άυλη συνταγογράφηση και το κατά πόσο μπορούν οι ηλικιωμένοι να τα καταφέρουν με την διαδικασία που παρέχεται μέσω του  www.gov.gr,  διευκρίνισε ότι τα βήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πολύ απλά.

Ήδη, όπως είπε, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία από τους χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μέσα σε 12 ημέρες, έχουν εγγραφεί  230.000 συμπολίτες μας και έχουν εκτελεστεί 350.000 συνταγογραφήσεις – δηλαδή περίπου το 15% των συνταγών.

Στόχος τις επόμενες ημέρες, είναι μέσα από το  www.gov.gr, να συνδέεται ηλεκτρονικά ο πολίτης με τα ΚΕΠ.

Όποιος ακολουθεί μάλιστα, αυτή τη διαδικασία θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί την «ψηφιακή θυρίδα» του πολίτη.

Αυτό σημαίνει ότι τα πιστοποιητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, αλλά παράλληλα θα μπορούν και να αποθηκεύονται σε αυτήν την θυρίδα για μελλοντική χρήση.

Ο κ. Γεωργαντάς ερωτήθηκε και για τη στάση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και την άρνησή του να ελεγχθεί από τις Αρχές.

Όπως είπε, τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να δίνουν παράδειγμα προς τον κόσμο και να συμμορφώνονται στους νόμους της Πολιτείας.