Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη ενάντια στον κοροναϊό ο 53χρονος ουρολόγος, Αμπντούλ Μαμπούντ Τσόουντχαρι, τρεις εβδομάδες αφότου προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει στα σοβαρά την πανδημία.

Σύμφωνα με το SkyNews, ο Αμπντούλ Μαμπούντ Τσόουντχαρι υπέκυψε αφού νοσηλεύτηκε 15 ημέρες στο νοσοκομείο Queen’s Hospital στο Romford, προσβεβλημένος από τον φονικό ιό.

Προηγουμένως, ωστόσο, στις 18 Μαρτίου είχε απευθύνει έκκληση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Μπόρις Τζόνσον, όταν εκείνος ακόμη μιλούσε για την ανοσία της αγέλης.

Πηγή: SkyNews

Έκκληση στην κυβέρνηση

Του ζητούσε, λοιπόν, να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του ιού, να εξοπλίσει τους εργαζόμενους στην Υγεία και γενικά να ενισχύσει το σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Στην ίδια έκκληση απευθυνόταν και στους εργαζόμενους στην υγεία.

«Θυμηθείτε ότι μπορούμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς, αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς ασθένεια με την οικογένεια και τους φίλους μας. πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η απάντηση της κυβέρνησης τότε ήταν πως «δουλεύουμε για να λύσουμε το θέμα».

«Ήταν ήρωας»

Ο γιος του αδικοχαμένου γιατρού, μιλώντας στα ΜΜΕ, τόνισε πως «ο πατέρας του ήταν ένας ήρωας όταν έκανε αυτή την προειδοποίηση».

«Δεν θα φοβόταν να επισημάνει τι ήταν λάθος. Επειδή τον ένοιαζε για τους ανθρώπους, τους συναδέλφους του, την οικογένειά του, ανθρώπους ακόμη που δεν είχε συναντήσει καν» πρόσθεσε.