Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Εκτός από την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.

Από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους: Τυρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύνδεση με τον οικισμό των Ρομά.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς εκτός οικισμού θα οδηγηθούν οι 20 θετικοί στον ιό οι οποίοι θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.