Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα βίντεο που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου οι Ρομά ζητούσαν εξηγήσεις για την καραντίνα, κατηγορώντας μάλιστα τους ειδικούς για για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.

Σύμφωνα, δε, με το larissanet.gr, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται απευθυνόμενος στους Ρομά ο Σωτήρης Τσιόδρας να λέει: «Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό, αδέλφια είμαστε αλλά πρέπει να τηρείται τα μέτρα και να μένετε σπίτι 14 ημέρες μέχρι να το ξεπεράσετε. Είχαμε κάτι κρούσματα, βοηθήστε τον κόσμο για να μην έχουμε νεκρούς».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια και ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Να παλέψουμε αυτόν τον εφιάλτη για να προστατεύσουμε τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και τους ευπαθείς».

Όπως τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι υπομονή και επιμονή και θα φροντίσουμε να μην λείψει κάτι απο τα σπίτια της. Κανένας εκτός καραντίνας, όλοι στα σπίτια σας».

Στο βίντεο (που περιέχει σκληρή γλώσσα) κάποιοι χειροκροτούν, ωστόσο υπάρχουν λίγοι οι οποίοι αποδοκιμάζουν και ειρωνεύονται τόσο τον Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές, αντιδράσεις από τους Ρομά

Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Λάρισας ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επέλεξε να μην κάνει δηλώσεις.