Παράταση ως τις 30 Απριλίου 2020 για τις μπλε κάρτες στάθμευσης που έχουν χορηγηθεί σε Ατομα με Αναπηρία δόθηκε με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι συμπολίτες μας και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από άσκοπες μετακινήσεις, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης που έχει θεσμοθετηθεί για όλες τις κατηγορίες των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών επίσης μέχρι τις 30.04.2020, ισχύει και για τις άδειες οδήγησης που έχουν χορηγηθεί σε ΑμεΑ.

Εφόσον οι συνθήκες που έχουν προκύψει, λόγω της εμφάνισης της νόσου COVID-19, επιβάλουν την παράταση ισχύος της ανωτέρω προθεσμίας για τα διπλώματα οδήγησης, θα παραταθεί αντίστοιχα και η προθεσμία ισχύος των Δελτίων Στάθμευσης ΑμεΑ.

Παράταση αδειών άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα

Επίσης, με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρατείνεται έως και τις 31 Ιουλίου 2020 η ισχύς όλων των αδειών άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 31η Ιουλίου 2020 η ισχύς των αδειών άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορά, εμπορευμάτων και επιβατών, των οποίων η λήξη έχει προσδιοριστεί εντός του χρονικού διαστήματος από τις 16 Μαρτίου 2020 έως και τις 31 Ιουλίου 2020.

Ομοίως, παρατείνονται έως την 31η Ιουλίου 2020 οι προθεσμίες που έχουν τεθεί από τις Υπηρεσίες Μεταφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής/ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα.